Pages

Saturday, August 27, 2016

Upside Down House Melaka

assalamualaikum.....

ni cerita yg diperam lama yg tak dikeluarkan lagi kat entry ni...

bapa bulan lepas time saya kunjung ke JB, otw nk balik.. sempat lagi kami plan nk singgah Melaka kejap.... dok planning ada apa kt Melaka yg sempat kami melawat dlam masa sehari yg ada sebelum sampai KL...
setelah menggunakan khidmat pakcik google kami jumpa tempat menarik yg sempat kami pergi.. kami decide nak ke Upside Down House Melaka...

apa lagi kami gunakan khidmat waze nak cari tempat ni... akhirnya jumpa jugak la.. sampai ja.. mmg ramai org la, kena plak time cuti sekolah dan public holiday.. beratur la jawabnya...

ada apa dgn Upside Down House Melaka ni?


kat sini semuanya terbalik... mcm sebuah rumah yg terbalik la...
sebelum dilepaskan utk bergambar, kami diberi sedikit penerangan oleh staff kat sini.. mereka menerangkan cara nak mengambil gambar dgn betul...

start dilepaskan, kami pakat² bergambar la... start dgn ruang tamu dahulu...


selepas itu kawasan meja makan...

then kawasan dapur...



seterusnya kawasan bilik tidur...



meja study..


last sekali toilet...



time kami pergi.. org ramai sgt... dengan kawasan persekitaran dlm rumah tu mcm dh sesak plak...
nak ambik gambar pon susah.. sikit² nmpk kelibat org lain... aihhss geram la plak...

tapi kat sini. kita bole meminta bantuan staff kat sini tlg ambekkan pic... staff kat sini pon ok² ja.. layankan ja kami ni yg kuat posing ni ..

tiket masuk:
Dewasa : Rm 15
Kanak²: Rm 10
Warga Emas : Rm 10

Alamat : G12 & G14, Jln PM7,
Plaza Mahkota, Bandar Hilir, Melaka.

Operating Hours:
Isnin - Khamis : 10 am - 6 pm

Contact Number : 011-1072 2260

facebook : Upside Down House Melaka


9 comments:

  1. Neway tq for sharing.
    Anak akk,si abe tingin sangat n teruja nak masuk umah terbalik.

    ReplyDelete
  2. waa.. menarik.. rasanya dah banyak tempat yg buat konsep rumah macam ni sebagai tarikan pelancong...

    ReplyDelete
  3. berkonsepkan rumah.. habes la ea jalan rumah orang tu.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Tiket murah...cun!
    dulu nak pi tapi tgk kt luar mcm rasa x menarik...sekali tgk haaaaaaa bestnya...cantik gambar di area dapur tu...

    ReplyDelete
  5. wah menarik ni....bila singgah melaka nanti boleh la masuk sini

    ReplyDelete
  6. Rindunya Melaka ya Allah....
    Bila la nak dapat balik ke melaka lagi ni

    ReplyDelete

© Cerita dari Jejariku | Design By MH